Sant Jordi corona Jonas Jonasson i Eduardo Mendoza

Per Redacció Culturamas Barcelona.

La Diada de Sant Jordi va reptar ahir la crisi, els elevats índex d’atur i la confirmació que Espanya ha caigut oficialment en una nova recessió, ja que, novament, els ciutadans van sortir al carrer i Barcelona es va omplir com cada any de ciutadans que cercaven un llibre o una rosa per regalar. El Gremi de Llibreters va valorar positivament la recaptació aconseguida durant la jornada, que va ser de 18,3 milions d’euros i, per tant, va millorar un 8% respecte a les xifres de l’any passat, quan s’havia produït una davallada del 20%.

‘L’avi de 100 anys que va escapar per la finestra’, de Jonas Jonasson, va ser el llibre més venut en català, mentre que Eduardo Mendoza i ‘El enredo de la bolsa y la vida’ van ser els triomfadors de la Diada pel que fa a literatura en castellà. En l’àmbit de la no ficció, el tercer lliurament de les memòries de Jordi Pujol, en català, i el llibre ‘Más allá del crash’, de Santiago Niño Becerra, van ser els productes que més van adquirir els lectors.